Από την 1η Φεβρουαρίου 2015, τα πιστοποιημένα Βιολογικά Προϊόντα βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 834/2007, μπορούν να εξάγονται στη Νότια Κορέα, μέσω της αμοιβαίας συμφωνίας αναγνώρισης των συστημάτων πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νοτίου Κορέας.

Με την εν λόγω συμφωνία καλύπτονται μόνο τα επεξεργασμένα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα τα οποία περιέχουν σε ποσοστό 95% συστατικά βιολογικής γεωργίας, όπως μείγματα ξηρών καρπών και φρούτων, μεταποιημένων δημητριακών, επεξεργασμένα γαλακτοκομικά προϊόντα και παρασκευάσματα κρέατος, παστεριωμένοι χυμοί φρούτων, ελαιόλαδο, μέλι, οίνος, μπύρα και λοιπά οινοπνευματώδη ποτά, σοκολάτα, παιδικές τροφές, αφεψήματα βοτάνων, καφές, μπαχαρικά κ.α.

Εξαιρούνται της ισοδυναμίας αυτής, τα ψάρια και τα νωπά προϊόντα. Τα νωπά βιολογικά φρούτα και λαχανικά, κατ’ εξαίρεση μπορούν να διακινηθούν στην Κορέα, μόνο εφόσον έχουν πιστοποιηθεί και από διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης της Ν. Κορέας, βάσει των κείμενων εθνικών απαιτήσεων βιολογικής παραγωγής της χώρας.

Τα υπόλοιπα αποδεκτά για εξαγωγή στη Ν. Κορέα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΚ 834/2007, μπορούν να διακινηθούν είτε με τον ευρωπαϊκό λογότυπο, είτε με τον αντίστοιχο λογότυπο βιολογικών προϊόντων της Ν. Κορέας και εφόσον πληρούν τις εθνικές απαιτήσεις σήμανσης.

Για την εξαγωγή βιολογικών προϊόντων στη Ν. Κορέα το προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από το Κορεάτικο Πιστοποιητικό Εισαγωγής  “NAQS Import Certificate of Organic Processed Products”.

Το εν λόγω πιστοποιητικό θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την υπογραφή – σφραγίδα του αναγνωρισμένου Φορέα Πιστοποίησης του εξαγωγέα από την ΕΕ. Σε αυτό επιπλέον, θα αναγράφονται τα στοιχεία του προϊόντος/ στοιχεία παρτίδας, η εξαγωγική εταιρεία, ο πρώτος παραλήπτης καθώς και η εταιρεία εισαγωγής στη Ν. Κορέα.

Βρείτε τις αναλυτικότερες πληροφορίες επί των απαιτήσεων εξαγωγής Βιολογικών Προϊόντων στη Ν. Κορέα, στο σχετικό Working Document.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS ως αναγνωρισμένος φορέας Βιολογικών Προϊόντων με κωδικό GR-BIO-15, παρέχει τις εν λόγω υπηρεσίες στους πιστοποιημένους πελάτες της για τα Βιολογικά μεταποιημένα Προϊόντα.

(Εισηγητής : Έλενα Σαντοριναίου)

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer