Η TÜV AUSTRIA HELLAS ολοκλήρωσε πρόσφατα επιτυχώς την πιστοποίηση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών (ΔΕΚΝ), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001. Συγκεκριμένα, πιστοποιήθηκαν συνολικά 15 σχολές που αντιστοιχούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, τα Κέντρα Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού και οι Σχολές Μετεκπαίδευσης και Κατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΚΝ, κατά την οποία έγινε απονομή του πιστοποιητικού από τον Διευθυντή Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων της TÜV AUSTRIA HELLAS κ. Χαράλαμπο Αγγελούδη και την Αναπληρώτρια Δ/ντρια Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων κ. Μαρία Αγαπητού. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος ΛΣ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος, καθώς και ανώτατα στελέχη της διοίκησης της ΔΕΚΝ.

Η εν λόγω πιστοποίηση τυγχάνει ιδιαίτερης αξίας εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΔΕΚΝ συναλλάσσεται με μεγάλη μερίδα πολιτών, εκπαιδεύοντας τους μελλοντικούς ναυτικούς που στελεχώνουν τη ναυτιλία της χώρας μας. Επιπρόσθετα, είναι άξια αναφοράς η ισχυρή βούληση τόσο της Διοίκησης της ΔΕΚΝ όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για την εφαρμογή και την τήρηση του συστήματος ποιότητας της εν λόγω Διεύθυνσης.

Ο Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, κ. Γιάννης Καλλιάς, δήλωσε σχετικά: «Η σημασία της πιστοποίησης Δημόσιων Φορέων που δραστηριοποιούνται σε ιδιαίτερα νευραλγικούς τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση των ναυτικών μας, καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο την εμπιστοσύνη την οποία χαίρει η TÜV AUSTRIA HELLAS από οργανισμούς μεγάλου βεληνεκούς. Η ΔΕΚΝ και το σύνολο των σχολών της εδώ και πολλά χρόνια κινούνται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, αλλά και στα υποψήφια στελέχη του εμπορικού ναυτικού».