Την 10 και 11 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Wyndham Grand που βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Τ.Κ. 10437 στην Αθήνα, η τελική εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού έργου NAUTILUS, από τους εταίρους, το οποίο ξεκίνησε την 01.11.2019 και ολοκληρώνεται την 31.01.2023. Στο διήμερο event θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τον παράκτιο και ναυτικό τουρισμό.

Σκοπός του έργου ήταν να δημιουργήσει επαγγελματίες τουρισμού θαλάσσιων σπορ με εξειδίκευση και εκπαίδευση, κυρίως για αθλήματα περιπέτειας με μη μηχανοκίνητο εξοπλισμό, οι οποίοι θα είναι σε θέση να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες, να ενεργούν ως τοπικοί πρεσβευτές και να ευαισθητοποιούν τους πελάτες τους, σχετικά με την προστασία των θαλασσών και των ωκεανών. διατηρώντας καθαρό και ασφαλές το θαλάσσιο περιβάλλον.

Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου καθώς και αντίστοιχων έργων για τον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό, ενώ από Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιαστούν και οι νέες προσκλήσεις της Ε.Ε. για χρηματοδότηση έργων που υποστηρίζουν την αειφορία στη γαλάζια οικονομία, σε όλες τις θαλάσσιες λεκάνες της, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31.01.2023, για τις σχετικές προτάσεις.

Τη δεύτερη ημέρα θα διενεργηθούν διάφορα workshops όπου οι ενδιαφερόμενοι στον παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό θα διερευνήσουν τις μελλοντικές τάσεις και επιλογές  της αγοράς, με ορίζοντα το 2040 στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, και θα εντοπίσουν πιθανά σενάρια και στρατηγικές για τη βέλτιστη εφαρμογή τους. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν προτάσεις για το μέλλον του παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να προβλεφθούν προοπτικές που θα αποτελέσουν κρίσιμες πολιτικές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Τα workshops θα διευθύνει ο Δρ. Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος που είναι κάτοχος της Έδρας UNESCO στην Έρευνα για το Μέλλον (on Futures Research), που φιλοξενείται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, και Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος στην Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης, στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer