Στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2019, διενεργήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος EUROMOB TOOL που πραγματοποιήθηκε στη Σεβίλλη και στις εγκαταστάσεις του Επικεφαλής Εταίρου του έργου που είναι η CAMARA OFICIAL DE COMERCIO INDUSTRIA Y NAVEGACION DE SEVILLA (το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σεβίλλης). Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγκρίθηκε από την Ισπανική Υπηρεσία Διεθνοποίησης της Εκπαίδευσης (SEPIE).

Στο έργο, εκτός από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σεβίλλης (CAMARA OFICIAL DE COMERCIO INDUSTRIA Y NAVEGACION DE SEVILLA), μετέχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα από τη Φινλανδία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία καθώς και δύο εταιρίες από τον εκπαιδευτικό τομέα στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Το διετές συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα EUROMOB TOOL, υλοποιείται στα πλαίσια της δράσης «ΚΑ2 – Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices».

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα συμβάλλει στην αξιολόγηση των ικανοτήτων και των προσόντων που αποκτούν οι νέοι, κατά τη διάρκεια των πρακτικών κινητικότητας, με στόχο τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και τη διευκόλυνση της ένταξης τους στην αγορά εργασίας.

Οι συμμετέχοντες εταίροι δίνονται παρακάτω:

  1. CAMARA OFICIAL DE COMERCIO INDUSTRIA Y NAVEGACION DE SEVILLA (ES)
  2. THE STUDENT MOBILITY SLU (ES)
  3. ECTE – EVROPAIKO KENTRO KATARTISIS GIA TIN APASCHOLISI ANONYMI EKPAIDEFTIKI ETAIREIA (GR)
  4. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (FI)
  5. INSTITUTO POLITECNICO DO PORTO (PT)
  6. SAYNOVA (FR)
  7. TÜV AUSTRIA HELLAS (GR)