Η συνεργασία αφορά στην επιθεώρηση του σχεδιασμού, της υλοποίησης, του ελέγχου και της παράδοσης του έργου με βάση το διεθνές πρότυπο ISO 9001

Μια ακόμα σημαντική συνεργασία υλοποιείται από την TÜV AUSTRIA HELLAS η οποία ανέλαβε την πιστοποίηση της Κοινοπραξίας «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» για την εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001, ενός από τα πιο κομβικά έργα στον τομέα των οδικών υποδομών και μεταφορών στη χώρα. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρα απαιτητικό και δύσκολο έργο καθώς είναι ο μόνος αυτοκινητόδρομος που ένα μεγάλο τμήμα του, η Κορίνθου – Πατρών, κατασκευάζεται ενώ ταυτόχρονα είναι σε λειτουργία.

Οι εξειδικευμένοι επιθεωρητές της TÜV AUSTRIA HELLAS ανέλαβαν να επιθεωρήσουν τον Σχεδιασμό, την Υλοποίηση, τον Έλεγχο και την Παράδοση του συγκεκριμένου έργου. Πιο αναλυτικά ασχολήθηκαν με την Διαχείριση της Σύμβασης, τον Προγραμματισμό τόσο του κύκλου ζωής όσο και των ελέγχων του έργου, την εγκατάσταση και λειτουργία των εργοταξίων, την εκπόνηση μελετών, τις προμήθειες-υπεργολαβίες και τέλος με την κατασκευή και την παράδοση του έργου.

«Η συμμετοχή μας σε ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στη χώρα σήμερα, με ιδιαίτερα υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας αλλά και μεγάλη αξία για την οδική υποδομή της χώρας, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς και ταυτόχρονα απόδειξη της αξιοπιστίας, της ηγετική μας θέσης και της τεχνικής μας επάρκειας», σημειώνει ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA HELLAS.

Όπως τονίζει ο κ. Ηλίας Ντεγιάννης, Project Manager της Κοινοπραξίας «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» «με την ολοκλήρωση της κατασκευής η Ολυμπία Οδός θα αποτελεί τμήμα ενός σύγχρονου δικτύου αυτοκινητοδρόμων που θα συνδέει τις πιο μεγάλες ελληνικές πόλεις ενώ οι οδηγοί θα απολαμβάνουν συντομότερα και πιο ασφαλή ταξίδια».

Λίγα λόγια για το έργο:

Η Ολυμπία Οδός είναι ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα, μήκους 201,7 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αυτό περιλαμβάνει:

α. Την αναβάθμιση των υφιστάμενων τμημάτων :

Ελευσίνα – Κόρινθος μήκους 63,4 χλμ. και
Παράκαμψη Πάτρας μήκους 18,3 χλμ.
β. Νέα κατασκευαζόμενα τμήματα :

Κόρινθος – Πάτρα μήκους 120.0 χλμ.
Στα υφιστάμενα τμήματα Ελευσίνα- Κόρινθος και Περιμετρική Πατρών, από την πρώτη μέρα έναρξης του έργου παραχώρησης, έχουν συντελεστεί σημαντικές κατασκευαστικές παρεμβάσεις παράλληλα με την κατασκευή της Κορίνθου- Πατρών και οι εργασίες αναβάθμισης είναι διαρκείς.

Ο αυτοκινητόδρομος διαθέτει συνολικά:

29 Ανισόπεδους κόμβους
32 Άνω Διαβάσεις
170 Κάτω Διαβάσεις
80 Κύριες οδικές γέφυρες (ανοίγματος > 25μ.
10 Πεζογέφυρες
11 Σήραγγες
12 Cut & Covers (C.C) & Lane Covers (L.C.)
Τα ως άνω μεγάλα τεχνικά έργα (σήραγγες, γέφυρες, άνω και κάτω διαβάσεις) πέρα από το ότι αποτελούν θεαματικές κατασκευές, συμβάλλουν στην ασφαλή και ταχεία μεταφορά.

Οι εταιρίες που μετέχουν στην κατασκευή του έργου διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση παρόμοιων μεγάλων έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και είναι οι εξής:

ΑΚΤΩΡ Α.Ε
J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.
ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
HOCHTIEF CONSTRUCTION AG
VINCI CONSTRUCTION GRANDS PROJETS S.A.

Όλες οι εργασίες εκτελούνται από εξειδικευμένο εργατοτεχνικό προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ.

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer