Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, η TÜV AUSTRIA HELLAS συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες της 2ης Συνόδου Κορυφής για τον Αγροτικό Κλάδο “The Second Agricultural Business Summit”, με τίτλο “Strategies for growth and competitiveness in times of turmoil”, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Met της Θεσσαλονίκης. Η Σύνοδος διοργανώθηκε από το Economist σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης).

Ο κ. Γιάννης Καλλιάς, Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, στην ομιλία του στην ενότητα της Συνόδου “FROM PRODUCTION TO THE HEALTHY CONSUMER: THE UN’S RESPONSE How are successful corporations embracing their consumers?”, ανέδειξε την Ποιότητα ως βασικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού τομέα. Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι «Τα αποτελέσματα για την αγροτική παραγωγή, στην οποία αναφέρονται οι εργασίες αυτού του Συνεδρίου, μπορούν να είναι ιδιαιτέρως θετικά, όταν η αγροτική επιχειρηματικότητα εστιάζει στην παραγωγή Ποιοτικών Προϊόντων και πολύ περισσότερο Πιστοποιημένων Ποιοτικών Προϊόντων». Επιπρόσθετα, πρότεινε ότι «η Ελληνική γεωργία και η τοπική ανάπτυξη, καθώς και η εθνική οικονομική ανάκαμψη κατ’ επέκταση, θα πρέπει να έχει αποκλειστικό προσανατολισμό στη σύνδεση της παραγωγής με την εμπορία, μέσω της ανάδειξης όλων των Ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών μας προϊόντων. Και για να γίνει αυτό, εκτός από την ποιότητα απαιτείται και η συντονισμένη και οργανωμένη προσέγγιση τόσο της εγχώριας αγοράς όσο και κυρίως των αγορών του εξωτερικού, ώστε μέσω αυτής της Ποιότητας να εδραιωθεί στις αγορές και να διεκδικήσει περαιτέρω μερίδια ή και νέες ακόμα αγορές».

Τέλος, ο κ. Γ. Καλλιάς αναφέρθηκε στη συνεχή ανοδική πορεία της TÜV AUSTRIA HELLAS στις υπηρεσίες πιστοποίησης στον Αγροδιατροφικό τομέα, γεγονός που αποτέλεσε το εφαλτήριο να οριστεί ως το σημείο αναφοράς (focal point) του TÜV AUSTRIA Group, για τη χάραξη στρατηγικής στον αγροδιατροφικό τομέα παγκοσμίως, αλλά και έναν αξιόπιστο συνεργάτη και αρωγό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer