Η Black Light Κοιν.Σ.Επ. με την αμέριστη υποστήριξη των ανθρώπων της TÜV AUSTRIA HELLAS, του κορυφαίου Οργανισμού Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας των υπηρεσιών της.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεκίνησε το 2019, με την κοινή τους δράση «Αγοραστική Εμπειρία για Όλους» με πρωτοβουλία και συμμετοχή της ομάδας εθελοντών «Armonia» της Barilla Hellas, και από τότε υπάρχει μία σταθερή σχέση εκτίμησης και προσφοράς μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία επισφραγίζεται με την αφιλοκερδή πιστοποίηση της Black Light σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001.

Η Co-founder της Black Light, κα Χρυσέλλα Λαγαρία δήλωσε σχετικά: «Για όλους και όλες εμάς στην Black Light, η εταιρεία TÜV AUSTRIA HELLAS δεν είναι ένας απλός υποστηρικτής, αλλά ένας πολύτιμος και ιδιαίτερα αγαπητός συνεργάτης. Στο πλαίσιο της πολιτικής διασφάλισης ποιότητας και της συνεχούς αναβάθμισης των λειτουργιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, πιστοποιηθήκαμε σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 από έναν κορυφαίο φορέα για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης σχετικά με την αναπηρία της τύφλωσης και την κινητική αναπηρία σε καταστήματα λιανικής πώλησης, σε εταιρικά περιβάλλοντα, σε πολιτιστικούς χώρους και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την προσβασιμότητα από άτομα με αναπηρία όρασης σε ιστοσελίδες και eshop».

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων της TÜV AUSTRIA HELLAS, κα. Μ. Αγαπητού, δήλωσε σχετικά: «Η προσφορά, για όλους εμάς στην TÜV AUSTRIA HELLAS, είναι στο DNA μας. Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματοποιείται σε όλη τη διάρκεια του έτους και αναλαμβάνοντας υπεύθυνα τον ηγετικό μας ρόλο, προσφέρουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στην κοινωνία και φροντίζουμε να απαντάμε στις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Ο ρόλος της Black Light στην αρωγή της κοινωνικοποίησης και εύρεσης εργασίας σε ανθρώπους με αναπηρία γενικά, και ειδικότερα με αναπηρία όρασης, καθώς και η εξοικείωση όλων των πολιτών με την έννοια της ισότιμης ενσωμάτωσης τους, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων σε διάφορους οργανισμούς, επιχειρήσεις και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, είναι πολύτιμη».

Λίγα λόγια για την Black Light

Η Black Light είναι κοινωνική – συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2017 από τυφλούς ξεναγούς του Dialogue in The Dark.

Σκοπός της είναι να δημιουργεί γέφυρες ανάμεσα σε ανθρώπους με και χωρίς όραση, ανοίγοντας παράλληλα θέσεις εργασίας για ανάπηρα άτομα.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • B2b εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον κλάδο του retail με θέμα την εξυπηρέτηση τυφλών πελατών και πελατών με κινητική αναπηρία
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια παροχής υπηρεσιών σε τυφλά άτομα σε χώρους πολιτισμού
  • Υλοποίηση βιωματικών δράσεων σε corporate περιβάλλοντα
  • Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προσβασιμότητας σε ιστοσελίδες και e-shop
  • Σχολικά προγράμματα εξοικείωσης των μαθητών με την οπτική αναπηρία