Η TÜV AUSTRIA Hellasο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα έδωσε δυναμικό «παρών» την πρώτη διεθνή έκθεση βιομηχανικού εξοπλισμού «INDUSTRY.TEC», παρουσιάζοντας στο κοινό τις εξειδικευμένες, ολιστικές υπηρεσίες Πιστοποιήσεων, Ελέγχων και Υπηρεσιών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τον Κλάδο της Βιομηχανίας. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου στο MEC Παιανίας, συγκεντρώνοντας πλήθος κορυφαίων εκθετών με καινοτόμες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες και προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η TÜV AUSTRIA Hellas διοργάνωσε μια εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονες ολιστικές μέθοδοι ανάπτυξης του ανθρώπινου κεφαλαίου στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και του Industry 4.0», στην οποία συζητήθηκε πώς η γνώση αποτελεί πλέον βασικό στοιχείο απόκτησης ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε προσωπικό και οργανωσιακό επίπεδο και γενικότερα η ολιστική προσέγγιση των ζητημάτων διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρωπίνου κεφαλαίου. Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, o Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas, η Δώρα Οικονόμου, Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΣΕΒ, η Έλενα Γεωργανά, Group HR Director του Kariera Group, ο Αθανάσιος Γκέκας, Διευθυντής Έργων Δημοσίου της TÜV AUSTRIA Hellas και ο Ηλίας Παρλαβάτζας, Διευθυντής Λύσεων Ψηφιακής Εκπαίδευσης της TÜV AUSTRIA Hellas, ενώ, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Βεργάδος, Διευθυντής ΜΜΕ και Ενημέρωσης του ΣΕΒ.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την ανάγκη της Ελλάδας να αποκτήσει ισχυρή βιομηχανική παραγωγή σε μια εποχή που η τάση επαναβιομηχανοποίησης έρχεται στην Ευρώπη, ενώ τόνισε και την ξεχωριστή σημασία της εκπαίδευσης και πιστοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της σύγχρονης βιομηχανίας και του Industry 4.0. Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε επίσης τον κ. Ιωάννη Καλλιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TÜV AUSTRIA Hellas για τη συμβολή της εταιρίας στην δημιουργία ενός τέτοιου σύγχρονου εργατικού δυναμικού και στη βιομηχανία συνολικά, τονίζοντας πως η παρουσία εταιριών κύρους, όπως η TÜV AUSTRIA, σε αυτή τη διαδικασία κατάρτισης και εκπαίδευσης, μέσω των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ισχυρή βιομηχανική παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό χάρτη.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, ανέφερε σχετικά: «Σήμερα όντως βλέπουμε μια τάση επαναβιομηχανοποίησης της χώρας μας και συνολικά της Δύσης. Σε αυτή την τάση, η βιώσιμη ανάπτυξη η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της πατρίδας μας, θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο. Η πιστοποίηση θέτει τα θεμέλια για την πραγματική εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού, τόσο σε επίπεδο διοίκησης όσο και σε επίπεδο κατάρτισης και δια βίου μάθησης, δίνοντας τις δυνατότητες που αξίζουν στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας μας

Η κ. Άννα Στρατινάκη, Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, τόνισε ότι στην ελληνική αγορά υπάρχει μεγάλο έλλειμμα τεχνικών επαγγελμάτων, λόγω της έλλειψης τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και ψηφιακός αναλφαβητισμός, ενώ ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η παροχή εξειδικευμένων μορφών κατάρτισης και αξιόπιστης πιστοποίησης από οργανισμούς διεθνούς κύρους και εμβέλειας όπως είναι η TÜV AUSTRIA, ώστε να δημιουργηθούν βιώσιμες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer