Η TÜV AUSTRIA HELLAS αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως πλήρες μέλος και εγκεκριμένος φορέας πιστοποίησης του Γερμανικού Συνδέσμου «Verband Lebensmittel ohne Gentechnike. V. – VLOG» (Association Food without Genetic Engineering) και ανακοινώνει τη νέα της υπηρεσία πιστοποίησης προϊόντων, τα οποία παράγονται χωρίς τη χρήση διαδικασιών γενετικής τροποποίησης (Νon GMO).

Η υπηρεσία αυτή, απευθύνεται κυρίως σε εταιρείες παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων και συστατικών τροφίμων, που επιθυμούν να επισημάνουν τα προϊόντα τους με το σήμα «Ohne Gentechnik» ή τις λέξεις «Ohne Gentechnik», καθώς και σε Οργανισμούς παραγωγής ζωοτροφών ή εμπόρους ζωοτροφών, που επιθυμούν να επισημάνουν τα προϊόντα τους με τη σφραγίδα «VLOG geprüft» ή «VLOG verified».

Το παρόν πρότυπο μπορεί να εφαρμοστεί σε προϊόντα όπως το κρέας, το γάλα, το αυγό, το μέλι, τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά από την πρωτογενή παραγωγή (π.χ. σε φάρμες εκτροφής ζώων για παραγωγή γάλακτος), την παραγωγή και μεταποίηση τροφίμων, αλλά και σε υπηρεσίες logistics (π.χ. τη μεταφορά του γάλακτος), καθώς και στην παραγωγή ζωοτροφών.

Tα βασικά κριτήρια που αποτελούν προϋπόθεση ώστε να αποδοθεί το σήμα «Ohne Gentechnik» σε ένα προϊόν τροφίμων είναι:

να μην περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) ή μέρη αυτών
να μην περιέχει βιταμίνες, αρώματα, ένζυμα και άλλα πρόσθετα τροφίμων, που παρασκευάζονται με τη βοήθεια ΓΤΟ
να μην περιέχεται ΓΤΟ υλικό στις ζωοτροφές και να τηρούνται αυστηρά χρονικά όρια εάν τα ζώα είχαν κάποια στιγμή εκτραφεί με ζωοτροφές που περιείχαν ΓΤΟ
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του σήματος σε προϊόν είναι ο παραγωγός να έχει συνάψει σύμβαση με τον Οργανισμό VLOG και να έχει πιστοποιηθεί από έναν αναγνωρισμένο από τον VLOG φορέα πιστοποίησης, όπως η TÜV AUSTRIA HELLAS.

Με αφορμή την ένταξη του νέου σχήματος πιστοποίησης ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA HELLAS κ. Iωάννης Καλλιάς, δήλωσε: «Η ένταξή μας στον Οργανισμό VLOG και η δυνατότητα πιστοποίησης προϊόντων που παράγονται χωρίς τη χρήση γενετικής μηχανικής και χωρίς Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ), επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στην επιθεώρηση, τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την εκπαίδευση στον αγροδιατροφικό τομέα. Ειδικά μάλιστα, σε μία περίοδο που η ζήτηση για μη Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη και τα θέματα της ποιότητας των τροφίμων είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των καταναλωτών, η δυνατότητα αυτή αναδεικνύει την εξειδίκευση και την υπεραξία της TÜV AUSTRIA HELLAS στο χώρο της αλυσίδας των τροφίμων και της γεωργίας».

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer