Το Μνημόνιο 3 είναι ένα γεγονός με το οποίο η Ελλάδα και ο επιχειρηματικός κόσμος θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να επιβιώσει, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να αδράξει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες όπου αυτές βρίσκονται.
Η TÜV AUSTRIA HELLAS πιστή στην τήρηση των δεσμεύσεων της για τη στήριξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα-σεμινάριο (ώρες 9:00-16:00) στις 30/9/2015 στις εγκαταστάσεις της επί της Λ. Μεσογείων 429, Αγ. Παρασκευή, Αθήνα με στόχο την παροχή επικαιροποιημένης ενημέρωσης και γνώσης σε ένα ευρύ φάσμα φλεγόντων θεμάτων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε είδους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, οικονομικούς διευθυντές, διευθυντές οργάνωσης και σε συμβούλους επιχειρήσεων. Αναλυτικότερα, στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν:
1. Η ελληνική οικονομία 2015-2016. Εξελίξεις – προβλέψεις – εκτιμήσεις. Μέσα από αυτή την ενότητα θα επιχειρηθεί με απλή πρακτική γλώσσα να παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα όπως προέκυψαν μετά τις εξελίξεις του τελευταίου επταμήνου αλλά και να γίνουν μικροοικονομικές και μακροοικονομικές προβλέψεις μας για τα επόμενα έτη. Στόχος αναγνωρίζοντας τα δεδομένα να μπορούμε να προσαρμοστούμε ως επιχειρήσεις σε αυτά.
2. Βασικά μέτρα μνημονίου: Κατεύθυνση και στρατηγική προγράμματος.
Στόχος μας να διαγνώσουμε ποιο το σκεπτικό του νέου προγράμματος και που κατευθύνεται η ελληνική οικονομία. Είναι και αυτός ο τομέας ιδιαίτερα σημαντικός για να γίνουν κατανοητά τα νέα δεδομένα και να μπορέσουμε με σχετική ασφάλεια να προσαρμοστούμε.
3. Risk Management. Υποστήριξη διοίκησης επιχειρήσεων.
Θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε αυτόν τον τομέα υποστήριξης. Το πεδίο της ελληνικής αγοράς είναι εξαιρετικά σύνθετο για μοναχική επιχειρηματική δράση και ο τομέας του risk management, είναι ίσως η απάντηση στην αίσθηση του Έλληνα επιχειρηματία ότι δρα σε ένα εξαιρετικά πολύπλοκο πεδίο χωρίς επαρκή υποστήριξη.
4. Μέτρα προσαρμογής και ενίσχυσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.
Έχοντας κάνει μια προσπάθεια να παρουσιάσουμε τα νέα δεδομένα και όσα έπονται από το νέο πρόγραμμα και τις οικονομικές εξελίξεις, δηλαδή έχοντας κάνει το βήμα της αποκαλούμενης κατανόησης και έχοντας παράλληλα αναδείξει την σημασία της υποστήριξης του επιχειρηματία, είναι η κατάλληλη στιγμή να παρουσιάσουμε πρακτικά μέτρα προσαρμογής σε αυτή τη νέα εποχή και κυρίως δράσης. Απόλυτα πρακτικά και εφαρμόσιμα μέτρα μέσα από πραγματικές εμπειρίες και case studies.
5. Τραπεζικό σύστημα και επιχειρήσεις.
Μέσα σε αυτή την προσπάθεια στην οποία αναφερθήκαμε και στην ενότητα 4 ανωτέρω είναι σίγουρα σημαντικό και ωφέλιμο να έχουμε μια πραγματική γνώση για το πλέον φλέγον θέμα των ημερών μας, δηλαδή τη σχέση Τραπεζικού συστήματος με επιχειρήσεις σήμερα αλλά και τα επόμενα έτη, αφού το τοπίο έχει αλλάξει. Κυρίως να δούμε με ποιο τρόπο οι επιχειρήσεις μπορούν να μεγιστοποιήσουν την πιθανότητα να μην διαταραχθεί αυτή η σχέση ή να αντικατασταθεί αυτή η σχέση με άλλες πηγές χρηματοδότησης
6. Διαχείριση χρηματοδοτήσεων – κόκκινων δανείων.
Συμπληρωματικά με την ενότητα 5 ανωτέρω θα επιμείνουμε λίγο πιο εξειδικευμένα στο θέμα των κόκκινων δανείων. Είναι ένας τομέας με μεγάλη άνθηση, με συνεχείς προσαρμογές των πιστωτικών ιδρυμάτων που απασχολεί πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων.
Θα προσπαθήσουμε να ξεχωρίσουμε τη φημολογία από τις ρεαλιστικές δυνατότητες και να δούμε μαζί παραδείγματα δράσεως.
Στόχος μας μέσα από αυτή την ημερίδα είναι να μείνουμε σε επικοινωνία όχι θεωρητική αλλά να φύγουμε από αυτή τη συνάντηση έχοντας αντλήσει ενημέρωση και έχοντας αποτυπώσει ιδέες και σκέψεις δράσης για την επόμενη μέρα και έχοντας αποκτήσει πλήρη εικόνα των νέων δεδομένων και συγκεκριμένα μέτρα δράσης.
Η επιχείρηση είναι “τροφός” όλων μας και οφείλουμε να συμβάλλουμε στην βιωσιμότητα όσων περισσότερων γίνεται.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αναλυτικό ενημερωτικό φυλλάδιό μας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε τη δήλωση ή αποστείλετε ηλεκτρονικά στην κα Βίκυ Μακραντώνη (e-mail: vassiliki.makrantoni@tuvaustriahellas.gr , τηλ. 2105220920, εσωτ. 130) ή στο Φάξ: 2105203990.
Σας περιμένουμε να σας καλωσορίσουμε!