Η Alumil είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που λαμβάνει την πιστοποίηση “OK Recycled” της TÜV AUSTRIA για την παραγωγή προφίλ αλουμινίου από 60% ανακυκλωμένο αλουμίνιο!
Η Alumil, έχοντας περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και 2.200 εργαζόμενους, είναι μία από τις πιο προηγμένες εταιρείες σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου παγκοσμίως. Παράλληλα, και τα 12 εργοστάσιά της στην Ευρώπη κατέχουν τις πλέον σύγχρονες γραμμές παραγωγής.
Εδώ και πολλά χρόνια, η επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας Alumil εδράζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, κάνοντας σταθερά και αποφασιστικά βήματα προς τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.
Ένα από αυτά, ήταν η δημιουργία της υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς. Η πρωτοποριακή της μονάδα συμβάλλει σημαντικά στην εκπλήρωση των περιβαλλοντικών της στόχων, καθώς για την παραγωγή αλουμινίου από ανακυκλωμένη πρώτη ύλη.
Με την πιστοποίηση “OK Recycled” η Alumil αποδεικνύει έμπρακτα ότι η κατασκευαστική αριστεία που επιδιώκουν δεν είναι μόνο αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να πραγματώσει το όραμά της: τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, που είναι αλληλένδετη με την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος.