Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στελεχών από τον κατασκευαστικό κλάδο, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή παρουσίαση –OPEN DAY– του εκπαιδευτικού προγράμματος δια βίου μάθησης επιπέδου Advanced με τίτλο: «Αρχές Προστασίας, Συντήρησης & Δομητικές Επεμβάσεις βάσει του προτύπου EN 1504», που διοργάνωσε η TÜV AUSTRIA HELLAS (τμήμα δομικών υλικών και προϊόντων) σε συνεργασία με την TÜV ACADEMY, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, στις συνεδριακές εγκαταστάσεις της TÜV ACADEMY.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και χαιρέτισε ο κος Γιάννης Καλλιάς, Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS. Ακολούθησε η κα Κατερίνα Καλαϊτζάκη, Προϊσταμένη της TÜV ACADEMY, όπου έθεσε το δίλημμα «Πολυτέλεια ή Ανάγκη» για τη Δια Βίου Εκπαίδευση στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Η κα Μαρία Σερεμετάκη, Τεχνική Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος, παρουσίασε τις Αναμνήσεις της Τάξης του 2014, μέσα από ένα βίντεο με πλάνα από τον 1ο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος, τόσο από το θεωρητικό μέρος της τάξης του 2014 (15 εισηγήσεις) όσο και από το πρακτικό μέρος (Εγνατία οδός, Νιάρχειο, SIKA HELLAS, MARMOLINE, HILTI HELLAS).

Στη συνέχεια, η κα Ι. Σίσκου, Υπεύθυνη Υποστήριξης Μελετητών & Τεχνικών Έργων, παρουσίασε τον τριπλό της ρόλο στον 1ο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος ως χορηγός, εισηγήτρια και εκπαιδευόμενη, την εμπειρία της, αλλά και τα οφέλη που έλαβε τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Ακολούθησαν οι ομιλίες και παρουσιάσεις των δύο Χορηγών του εκπαιδευτικού προγράμματος, κου Γ. Λαμπούρη, Προϊστάμενου Τμήματος Έργων της ISOMAT και κου Ν. Αναγνωστόπολου, Υπεύθυνου Τομέα Αποκατάστασης της Sika Hellas.

Ο κος Χρήστος Ροδόπουλος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος, ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τη θεματολογία, τις αρχές και τους εκπαιδευτικούς στόχους του προγράμματος, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήματα και απορίες υποψήφιων σπουδαστών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση των τυχερών συμμετεχόντων που κέρδισαν τρεις υποτροφίες για δωρεάν παρακολούθηση από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Οι εγγραφές συνεχίζονται, καθώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου 2015.

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Καλλιάς δήλωσε με το πέρας της εκδήλωσης: «Η επιτυχία του σημερινού OPEN DAY αποδεικνύει την ανάγκη του κατασκευαστικού κλάδου στη χώρα μας για συνεχή κατάρτιση ειδικά βάσει διεθνών προτύπων, όπως το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 1504. Η TÜV AUSTRIA HELLAS, ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη δημιούργησε πέρυσι για πρώτη φορά και συνεχίζει φέτος το μοναδικό αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας στον τομέα της κατασκευής».