Οι άνθρωποι της TÜV AUSTRIA Hellas είπαν

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων με μήνυμα «Safe food now for a healthy tomorrow – Ασφαλή τρόφιμα τώρα για ένα υγιές αύριο», τονίζεται πως η παραγωγή και η κατανάλωση ασφαλών τροφίμων έχουν άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη, τόσο για τους ανθρώπους όσο και τον πλανήτη και την οικονομία. Παράλληλα, η διαθεσιμότητα ασφαλών και υγιεινών τροφίμων για όλους μπορεί να είναι βιώσιμη στο μέλλον, ενθαρρύνοντας τις ψηφιακές καινοτομίες, προωθώντας τις επιστημονικές λύσεις και τιμώντας την παραδοσιακή γνώση που έχει καθιερωθεί. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Σύλβια Μαραντίδου, Lead Auditor of Management Systems and Products FSSC 22000 & ISO 22000 Schemes’ Manager της TÜV AUSTRIA Hellas, μίλησε στο sayyestothepress.gr σχετικά με το ζήτημα της ένδειξης ημερομηνίας λήξης ή της ελάχιστης διατηρησιμότητας στα τρόφιμα που διατίθενται στην αγορά.

Η Νόνικα Μπάκα, Διευθύντρια Υπηρεσιών Νομοκανονιστικής Συμμόρφωσης & Υπεύθυνη Τμήματος Πιστοποίησης Υπηρεσιών Τουρισμού της TÜV AUSTRIA Hellas, μίλησε στο money-tourism.gr για τη σημαντική προσφορά της εταιρείας αυτή τη δυσκολότερη, ίσως, εποχή στον κλάδο του τουρισμού, όπου οι συνθήκες που επικρατούν επιφέρουν σημαντικές και πολυεπίπεδες επιπτώσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Στον τομέα του τουρισμού, με πάνω από 3.000 επιχειρήσεις – συνοδοιπόρους, η TÜV AUSTRIA Hellas αποδεικνύει ότι οι διαδικασίες επιθεωρήσεων, τεχνικών ελέγχων, πιστοποίησης και εκπαίδευσης δεν αποτελούν διεκπεραιωτική εργασία, αλλά ευκαιρία για δυναμική, έμπρακτη και διαρκή συνύπαρξη με τις επιχειρήσεις του χώρου, με γνώμονα και στόχο την ανάγκη πολύπλευρης αρωγής για την ανάπτυξη και προβολή του κλάδου του τουρισμού στη χώρα μας».

Σύμφωνα με την Ινώ Χαρτσά, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Βιολογικών Προϊόντων της TÜV AUSTRIA Hellas, η μελισσοκομία και η βιολογική μελισσοκομία παρουσιάζουν συνεχώς αυξητική πορεία στην Ε.Ε και την Ελλάδα, δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές εμπορίας και καλύπτοντας τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για ασφαλή προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Σημειώνεται δε, πως σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η 20ή Μαΐου έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (Apismellifera), καθώς πραγματοποιεί το 80% των επικονιάσεων, στα 100 είδη που παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής.

Ο Φανούριος Ξημεράκης, Διευθυντής του παραρτήματος της TÜV AUSTRIA Hellas στην Κρήτη, μίλησε για τη δυναμική παρουσία της εταιρείας στην πανελλήνια αγορά και ειδικότερα στην αγορά της Κρήτης, ενώ αναφέρθηκε στη συνολική συνεισφορά της στον τουρισμό και το ευρύτερο σύνολο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πατρίς.