Δύο μήνες περίπου πριν την προγραμματισμένη εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, MDR 745/2017, στις 26.5.2020, η πανδημία του COVID-19, αλλάζει τις προτεραιότητες στον κλάδο της υγείας παγκοσμίως και της αντίστοιχης αγοράς των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός MedTech, (Εμπορική Ένωση Βιομηχανιών Ιατροτεχνολογικού κλάδου, από τη διάγνωση έως την θεραπεία), προτείνει την αναβολή εφαρμογής του νόμου, επανεξέταση και ορισμό νέας ημερομηνίας εφαρμογής, τουλάχιστον 6 μήνες μετά το τέλος της πανδημίας, όπως θα καθοριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

H MedTech δήλωσε ότι η βιομηχανία εργάζεται πυρετωδώς για την κατασκευή και διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά του COVID-19, ενώ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την προμήθεια της αλυσίδας εφοδιασμού και με τα υπόλοιπα αναγκαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα που χρειάζεται η αγορά.

Η εκτέλεση των παραπάνω καθηκόντων της βιομηχανίας στον κλάδο της υγείας, «παραβλάπτει σοβαρά» τις προσπάθειες συμμόρφωσης για την εφαρμογή του νέου κανονισμού, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη αναβολής, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια του συστήματος υγείας, με τα απαραίτητα εφόδια, για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19.

Αν και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι σε αναμονή, ωστόσο το εξειδικευμένο προσωπικό της TÜV AUSTRIA Hellas, παραμένει σε ετοιμότητα εν όψει των εξελίξεων, προκειμένου να παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση στους πελάτες της.

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer