Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς. Το μήνυμα του Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ είναι αντιπροσωπευτικό της σημαντικότητας της έννοιας: <Η διαφθορά είναι παρούσα σε όλες τις χώρες, πλούσιες και φτωχές, Βόρειες και Νότιες.  Είναι μια επίθεση στις αξίες των Ηνωμένων Εθνών. Κλέβει από τις κοινωνίες σχολεία, νοσοκομεία και άλλες ζωτικές υπηρεσίες, απομακρύνει τις ξένες επενδύσεις και τα κράτη  από τους φυσικούς τους πόρους>.

Η δωροδοκία είναι ένα από τα πιο καταστροφικά και προκλητικά ζητήματα στον κόσμο. Πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ καταβάλλονται για δωροδοκίες κάθε χρόνο, με καταστροφικές συνέπειες, μειώνοντας την ποιότητα ζωής, αυξάνοντας τη φτώχεια και διαβρώνοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Παρά τις προσπάθειες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της δωροδοκίας, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό ζήτημα. Αναγνωρίζοντας αυτό, ο οργανισμός ISO το 2016 εξέδωσε το πρότυπο ISO 37001 “Σύστημα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας”, για να βοηθήσει τους οργανισμούς να καταπολεμήσουν τη δωροδοκία και να προωθήσουν μια ηθική επιχειρηματική κουλτούρα. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τον εκάστοτε οργανισμό να εφαρμόσει ένα σύστημα διαχείρισης κατά της δωροδοκίας και να ενισχύσει τα σημεία ελέγχου. Η εφαρμογή του προτύπου μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου δωροδοκίας και μπορεί να αποδείξει στα ενδιαφερόμενα μέρη του οργανισμού, ότι έχουν εφαρμοστεί έλεγχοι ορθής πρακτικής κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς.

Η TÜV AUSTRIA Hellas αποτελεί έναν αξιόπιστο διαπιστευμένο οργανισμό επιθεώρησης και εκπαίδευσης στα θέματα κατά της διαφθοράς. Οι επιθεωρήσεις και οι εκπαιδεύσεις διεξάγονται από πιστοποιημένους και έμπειρους επιθεωρητές και εκπαιδευτές, με στόχο τη βελτίωση της επίδοσης των επιχειρήσεων στα σχετικά θέματα έχοντας ως γνώμονα την παροχή προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα Διαχείρισης κατά της Διαφθοράς ISO 37001, μπορείτε να δείτε εδώ.

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer