Eνημερωτική online ημερίδα σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων των πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον.

Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, διοργανώνει την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 στις 16:00, Facebook & Instagram Live ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «ΦροντίζοÜμε για το αύριο». Στόχος είναι η ανάδειξη της πρακτικής της ανακύκλωσης και της ορθολογικής διαχείρισης πλαστικών αποβλήτων στη χώρα μας, μέσα από μια σειρά ομιλιών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Πλαστικών, αλλά και αξιόπιστων Οργανισμών που πραγματοποιούν πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικού.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, μία από τις πρώτες χώρες που ενσωμάτωσαν την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/904/ΕΕ στην Εθνική Νομοθεσία της, έχει ανοίξει διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την σωστή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής κατεύθυνσης ως προς τη μείωση των επιπτώσεων των πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον. Η TÜV AUSTRIA Hellas με την ενεργή συμμετοχή της σε αυτόν τον διάλογο και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την προώθηση και την αξιοποίηση όλων των καινοτομιών για την προστασία του περιβάλλοντος δημιουργεί έναν κοινό τόπο ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών.

Στην Ημερίδα, θα συζητηθούν θέματα όπως η Ευρωπαϊκή κατεύθυνση στην διαχείριση των Πλαστικών Αποβλήτων, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες για την μείωση των πλαστικών προϊόντων στην Ελλάδα, οι νέες απαιτήσεις του σχεδιασμού προϊόντων και της σήμανσής τους αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρει η TÜV AUSTRIA σχετικά με τους Περιβαλλοντικούς Ισχυρισμούς (Recycled Content, κτλ).

Την ενημερωτική online ημερίδα θα συντονίσουν η δημοσιογράφος του STAR Κεντρικής Ελλάδος, κα Βίκυ Κοτσιμπού και η General Manager του Global Sustain Group, κα Κατερίνα Περίσση, ενώ καλωσόρισμα θα απευθύνει ο Deputy General Manager TÜV AUSTRIA HELLAS, κος Χαράλαμπος Αγγελούδης. Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα τοποθετηθούν οι: Dr. Ιωάννης Μπάκας, Expert- Circular Economy and Waste, Dr. Αγγελική Κοσμοπούλου, Executive Director, A.C. Laskaridis Charitable Foundation, Δημήτρης Μαντής, Chairman, Association of the Greek Manufacturers of Packaging & Materials, Dr. Αλεξάνδρα Μπόνου, Expert-Life Cycle Assessment και Μενέλαος Κόκκινος, Lead Auditor of Management Systems-OK Compost Scheme Manager. Η ημερίδα θα προβληθεί και σε live streaming μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της TÜV AUSTRIA Hellas, www.tuvaustriahellas.gr.

Η TÜV AUSTRIA Hellas, με μακρά εμπειρία στον κλάδο της Πιστοποίησης και των Επιθεωρήσεων, διαθέτει εδώ και χρόνια διαφορετικά Σχήματα Πιστοποίησης σχετικά με την Διαχείριση Πόρων και Αποβλήτων των πλαστικών καθώς και εξειδικευμένες υπηρεσίες που σχετίζονται με τους περιβαλλοντικούς Ισχυρισμούς. Αξιοποιώντας τη βαθιά της τεχνογνωσία και με αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία, στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει και να εμπνεύσει σχετικά με την πρόληψη και τον περιορισμό του πλαστικού που χρησιμοποιείται στην χώρα μας. Γιατί ο πλανήτης γη ανήκει στις μελλοντικές γενιές και ο τόπος μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος είναι Πολιτισμός.

Xoρηγοί επικοινωνίας ημερίδας: Capital.gr, Star Κεντρικής Ελλάδας, Notice Content and Services, Plastica, Global Sustain.

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer