Ο κ. Μενέλαος Κόκκινος, Scheme Manager of Environmental & Energy Management Systems της TÜV AUSTRIA Hellas, μίλησε στο sayyestothepress.gr για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας. Ο κ. Κόκκινος ανέφερε πως αυτή η μέρα παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για να διαδοθεί το μήνυμα «ότι ένας κόσμος χωρίς πλαστικές σακούλες είναι εφικτός». Σύμφωνα με έρευνες κάθε λεπτό χρησιμοποιούνται 1.000.000 σακούλες παγκοσμίως. Ενώ κάθε πλαστική σακούλα χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο για λιγότερο από 25’ και μετά πετιέται, η διάρκεια ζωής της φθάνει από 100 έως 500 χρόνια πριν αποσυντεθεί πλήρως.
Η TÜV AUSTRIA, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και χρησιμοποιώντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία της έχει αναπτύξει Ιδιωτικά Σχήματα Πιστοποίησης που σχετίζονται με Περιβαλλοντικούς Ισχυρισμούς και Υπηρεσίες που ειδικεύονται στα πλαστικά, όπως:
📌 To OK Compost, το οποίο καλύπτει τις απαιτήσεις του προτύπου EN 13432 και αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο σήμα βιοπλαστικών, με περισσότερο από 5.000 πελάτες παγκοσμίως
📌 Το Ok Recycled, το οποίο επιβεβαιώνει μετρήσιμα το ποσοστό ανακυκλωμένου πλαστικού που χρησιμοποιείται στο τελικό προϊόν.
📌 Την πιστοποίηση σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 14001 για τη δημιουργία Συστήματος σχετικά με την Περιβαλλοντική Διαχείριση σε μια επιχείρηση. Η εν λόγω πιστοποίηση εστιάζει στην αναγνώριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της και έχει στόχο την επιτυχή διαχείρισή τους και τελικά τη βελτίωση της επίδοσής της στον τομέα αυτό.
📌Την Επαλήθευση Εκπομπών Αερίου Θερμοκηπίου EU-ETS κατά ISO 14064.
Διαβάστε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας εδώ: https://buff.ly/2WIoGSd