Η TÜV AUSTRIA Hellas, ο κορυφαίος Οργανισμός Πιστοποίησης και Επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, παρουσιάζει το νέο σχήμα πιστοποίησης «ok vegan», που καθορίζει τις ουσίες από τις οποίες θα πρέπει τα προϊόντα ενός Οργανισμού να είναι πλήρως απαλλαγμένα ώστε να συμμορφώνονται με τη vegan ιδεολογία, όπως ορίζει το Διεθνές Πρότυπο ISO 23662:2021.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Σχήμα Πιστοποίησης με στόχο την πρόληψη και μείωση των χρησιμοποιούμενων προϊόντων ζωικής προέλευσης, προς αποφυγή όλων των πιθανοτήτων μόλυνσης των χορτοφαγικών (vegan) προϊόντων από ύλες και συστατικά ζωικής προέλευσης. Τα πιστοποιημένα δε προϊόντα έχουν άμεση συσχέτιση με προμηθευτές και συνεργάτες υλικών, οι οποίοι συμμετέχουν κατά την παραγωγή και τυποποίηση των τροφίμων.

Καθώς η κοινωνία εξελίσσεται, ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στρέφεται σε παγκόσμια κλίμακα στη χορτοφαγία και την αναζήτηση προϊόντων κατάλληλων για χορτοφάγους. Οι λόγοι ποικίλλουν για το κάθε άτομο και περιλαμβάνουν κυρίως ευαισθητοποίηση για την υγεία, μέσω της χορτοφαγικής διατροφής, αλλά και ηθική ιδεολογία, με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και του περιβάλλοντος, θρησκευτικές πεποιθήσεις, καθώς και άλλους προσωπικούς λόγους.

Επειδή σε πολλά προϊόντα φυτικής προέλευσης γίνεται προσθήκη ζωικών υλών και παράγωγων τους ή επεξεργάζονται με χρήση ζωικών υλών, καθίσταται πλέον ιδιαίτερα σημαντική η εξασφάλιση της καταλληλότητας των προϊόντων αυτών για κατανάλωση από άτομα που έχουν επιλέξει vegan τρόπο ζωής.

Το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης «ok vegan» αναπτύχθηκε από την TÜV AUSTRIA Hellas, σε συνεργασία με τη Vegan Life, με το βλέμμα στην κοινωνία, την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων και του περιβάλλοντος, καθώς και των δικαιωμάτων του καταναλωτή. Μέσω του Σχήματος επιτυγχάνεται η ανάδειξη της υπευθυνότητας, της κοινωνικής συνείδησης, ευαισθησίας, καθώς και της επιχειρηματικής ηθικής που διέπουν την επιχείρηση η οποία εξασφαλίζει την παραγωγή προϊόντων απαλλαγμένων από ύλες και συστατικά ζωικής προέλευσης.

Συγκεκριμένα, μια επιχείρηση επωφελείται από το λογότυπο «ok vegan» της TÜV AUSTRIA Hellas, καθώς έτσι:

  • Διαθέτει πιστοποίηση των προϊόντων του από αξιόπιστο Φορέα, αποδεκτή από τους πελάτες, αποδεσμεύοντάς τους από την ανάγκη να διενεργήσουν οι ίδιοι τους ελέγχους, μειώνοντας έτσι τον απαιτούμενο χρόνο και κόστος.
  • Αναδεικνύει τη δέσμευσή του να παρέχει προϊόντα που πληρούν τις προϋποθέσεις της vegan φιλοσοφίας.
  • Ικανοποιεί τις προσδοκίες των πελατών.
  • Συμβάλλει ενεργά στην αύξηση της εμπιστοσύνης του καταναλωτή.

 

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer