Οργανοληπτικές Δοκιμές Τροφίμων

Τι είναι:
Η Οργανοληπτική δοκιμή (ή αλλιώς οργανοληπτικός έλεγχος) τροφίμων και ποτών, είναι ένα σύγχρονο εργαλείο αξιολόγησης των χαρακτηριστικών ενός προϊόντος μέσω των αισθήσεων, όπως η γεύση, η όσφρηση, η όραση, η αφή και η ακοή.
Τι προσφέρει :
- αντικειμενική αξιολόγηση του προϊόντος,
- σαφή εικόνα για την Προτίμηση και την Πρόθεση αγοράς του προϊόντος,
- πληροφορίες για τα επιμέρους χαρακτηριστικά ενός προϊόντος,
- σύγκριση διαφορετικών συνταγών / συστατικών κατά τη δημιουργία νέων προϊόντων (R&D),
- πολύτιμη βοήθεια στην αξιολόγηση προϊόντων ειδικής διατροφής
- τεκμηρίωση των διαδικασιών του ποιοτικού ελέγχου που στοχεύουν στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων,
- εμπορικό πλεονέκτημα για την προώθηση του προϊόντος,
To Εργαστήριο Οργανοληπτικών δοκιμών των TÜV AUSTRIA Labs πραγματοποιεί:
- Αισθητήριες δοκιμές διάκρισης Test Καταναλωτή με βάση το ISO 11136:2017 (διαπιστευμένη δοκιμή κατά ISO 17025 για προϊόντα Αρτοποιίας, Χυμούς και Γαλακτοκομικά προϊόντα).
- Tests Διάκρισης (discrimination Test) με βάση το ISO 16820:2004).
- Δοκιμή σύγκρισης ζεύγους (paired comparison) (ISO 5495:2005)
- Διαφορική Δοκιμή αγνώστων με μάρτυρα (Duo-trio) (ISO 10399:2017)
- Τριγωνικήδοκιμή (triangle test) (ISO 4120:2021)
- ΔοκιμήΚατάταξης (Ranking test) (ISO 8587:2006)
- Τεκμηρίωση Διάρκεια ζωής (ASLT) με βάση το ISO 16779:2015.
Τα εργαστήριά μας πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις όπως:
- σύγχρονες και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις (test room) σχεδιασμένες με βάση τις απαιτήσεις του ISO 8589:2007,
- διευρυμένη λίστα δοκιμαστών (καταναλωτών)
- τεκμηριωμένη εμπειρία στην σχεδίαση και διαχείριση των πρωτοκόλλων των οργανοληπτικών δοκιμών με βάση τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε προϊόντος.
