Νέα

Η εργαστηριακή ομάδα της TÜV AUSTRIA FOOD ALLERGENS LABS έχοντας πολυδιάστατη και συνεχή ενημέρωση μέσω της συμμετοχής των μελών σε μεγάλο εύρος ερευνητικών και λοιπών ομάδων και δραστηριωτήτων είναι σε θέση να σας κρατά ενήμερους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των τροφίμων. Έτσι, σεεβδομαδιαία βάση προχωρά στη δημοσίευση ενημερωτικού ειδησεογραφικού δελτίου (newsletter) το οποίο και αποστέλλεται σε ηλεκτρονική μορφή μέσω e-mail.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER μας πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο.

Τέλος, στο προσεχές διάστημα το εργαστήριό μας πρόκειται να συμμετάσχει στις παρακάτω εκθέσεις:

  • Anuga, Cologne, 10/23,
  • Free From Functional, Amsterdam, 11/23
  • Biofach, Nuremberg, 2/24
  • Food Expo, Athens, 03/24,
  • SIAL, Paris, 10/24

Τα εργαστήρια TÜV AUSTRIA FOOD ALLERGENS LABS, αναζητώντας συνεχώς την ανάπτυξη νέων μεθόδων και τεχνογνωσίας στον τομέα Τροφίμων και ποτών, έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία 14 ερευνητικά έργα σε συνεργασία με κορυφαίους ερευνητικούς φορείς και ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. EUREKA ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ (ΕΙΕ) ́ ́Ανίχνευση και ταυτοποίηση της ποικιλίας Koroneiki (Olea Europea var. microcarpa alba), σε δείγματα έξτρα παρθένου ελαιολάδου. ́ ́
  2. ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΠΑΝΙΑΣ- ΙΤΑΛΙΑΣ (ΕΤΑΤ) ́ ́International EQUAL Project in Food Section ́ ́
  3. ΠΑΒΕΤ ΝΕ (Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών) ́Ανίχνευση Αλλεργιογόνων σε περιπτώσεις ασθενών με ανεξήγητες κλινικές εκδηλώσεις τροφικής αλλεργίας. ́ ́
  4. ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ (Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων & ΓΧΚ Κύπρου) ́ ́Ανάπτυξη μεθόδου μοριακής βιολογίας για προσδιορισμό αλλεργιογόνου πρωτεΐνης σησαμιού σε τρόφιμα. ́ ́
  5. ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ (ΓΧΚ Κύπρου & Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου) ́ ́Ανάπτυξη ανοσοχημικής μεθόδου ανίχνευσης Αλλεργιογόνων και Αντιοξειδωτικών σε Οίνους. ́ ́
  6. INNOVATION VOUCHER (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ́ ́ Προσδιορισμοί Πολυφαινολών και Λιποδιαλυτών Βιταμινών σε έλαια. ́ ́
  7. ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ (Καθολικό Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας, ΤΕΙ Αθηνών) ́ ́ Προσδιορισμοί Βιταμινών και Ιχνοστοιχείων σε Ελληνικά και Πορτογαλικά Τυριά. ́ ́
  8. ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας & Γαλακτοκομείο Πίττας) ́ ́ Προσδιορισμός Ειδών Γάλακτος σε Χαλούμι με εξειδικευμένες μοριακές τεχνικές RT-PCR. ́ ́
  9. ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΓΧΚ Κύπρου, ΓΠΑ, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο της Βιέννης) ́ ́ Ανάπτυξη καινοτόμου προϊόντος, Ψωμί Ελεύθερο Γλουτένης. ́ ́
  10. SEE-ERA.NET PLUS (NAGREF-GR, IMPR-SER, UKIM-FYR, FAZ-CRO) ́ ́ Conservation and Sustainable Exploitation of indigenous Medicinal and Aromatic plants traditionally used in the SEE, WB countries. A model approach for Sideritis spp. (Mountain tea). ́ ́
  11. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝ (ΓΧΚ Κύπρου & Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) ́ ́ Ανάπτυξη Μεθόδων Ανίχνευσης Αλλεργιογόνων με Ανοσοχημικές και Μοριακές Τεχνικές. ́ ́
  12. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (TÜV AUSTRIA FOOD ALLERGENS LABS) ́ ́ Ανάπτυξη Μεθόδων Ανίχνευσης Παθογόνων Μικροοργανισμών με Μοριακές Τεχνικές. ́ ́
  13. AURORA (NCSR Demokritos, H&S Technology Solutions SA, Theta Metrisis SA, Provirom Ltd) ́ ́Ολοκληρωμένη Οπτοηλεκτρονική Πλατφόρμα Πυριτίου Υπερυψηλής Ευαισθησίας για Επιτόπιες Περιβαλλοντολογικές Αναλύσεις. ́ ́
  14. MARS FP7 (INRA-FR, UMIL-IT, UNIBO IT, USAMVB-RO, FGI-BU, MKU-TUR, NAGREF-GR, CSIC-ESP, MENDELU-CZE, ADNID-FR, CEPIS-FR, CRPV-IT, BETA-TUR, JUGLANS-BU, EFEVDSSL-ESP, KAR.I.F-GR) ́ ́ Marker Assisted Resistance to Sharka. ́ ́

Στελέχη της εταιρίας μας έχουν στο ενεργητικό τους πληθώρα δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και εκδόσεις επιστημονικών συγγραμμάτων. Ενδεικτικά, μερικές από αυτές:

 

Title: ‘’Olives and Olive Oil as Functional Foods: Bioactivity, Chemistry and Processing’’
Editors: Apostolos Paul Kiritsakis, Fereidoon Shahidi
Contibutors: George Siragakis
Publisher: Wiley-Blackwell, Aug 2017
ISBN: 978-1-119-13531-9


Title: ‘’Food Allergen Testing: Molecular, Immunochemical and Chromatographic Techniques’’
Editors: George Siragakis, Dimosthenis Kizis
Contibutors: J.A. Rice, A.J. Lupo, T. Lau, M. Christofakis, A. Xila, K. Rizou, A.Bartos, J.
Leszcynska, I. Majak, R. Kokkinofta, A. Lampidonis, S. Tomoskozi, K. Torok, Z. Bugyi, L.
Hajas, Ch. Alexopoulos, E. Kakoulides, E. Lampi.
Publisher: Wiley-Blackwell, Feb 2014
ISBN: 978-1-118-51920-2


 

Title: ‘’Food Allergens: Analysis, Instrumentation and Methods’’
Editors: Leo M.L. Nollet, Arjon J. van Hengel
Contibutors: P.E. Johnson, A.I. Sancho, R.W. Crevel, E.C. Mills, C. Faeste, T. Holzhauser,
M. Roder, M. Steinhoff, A. Paschke-Kratzin, G. Siragakis, D. Kizis, P.W. Lee, S. Taylor.
Publisher: CRC Press Taylor & Francis Group, Dec 2010
ISBN: 978-1-439-81503-8


  • A.F. Giannopoulou, E.G. Konstantakou, A.D. Velentzas, S.N. Avgeris, A.D. Lampidonis, D.J. Stravopodis et.al. – Gene-Specific Intron Retention Serves as Molecular Signature that Distinguishes Melanoma from Non-Melanoma Cancer Cells in Greek Patients, Int. J. Mol. Sci. 2019, 20(4), 937
  • G.E. Miliadis, P. Malatou, P. Tsiantas, A. Vrettakou, V.I. Evangelou, Ch. Anagnostopoulos, G. Siragakis – Carryover effect in pesticide residues analysis by LC-MS/MS, Hellenic Veterinary Medical Society Journal – Vol. 68, 2017
  • Dimitra Tsantaki · G. Siragakis – An EU health claim for olive oil polyphenols, New Food magazine – 19(1):17 · Feb 2016
  • Myers et al. – ”AOAC SMPR® 2016.004 Standard Method Performance Requirements for Quantitative Measurement of β-Cryptoxanthin, Lutein, and Zeaxanthin in Ingredients and Dietary Supplements, FAL- CRMs”, – Journal of AOAC International, (99):4, 1105 Aug 2016
  • G. Theodorou · G. Papadomichelakis · E. Tsiplakou · A. D. Lampidonis · S. Chadio · G. Zervas · I. Politis – Effects of soyabean meal – or whey-based diets on lipid metabolism in weaned piglets – Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 99(1):92 · Jun 2014
  • C. Anagnostopoulos · K. Liapis · S. Haroutounian · G.E. Miliadis – Development of an Easy Multiresidue Method for Fat-Soluble Pesticides in Animal Products Using Gas Chromatography Tandem Mass Spectrometry – Food Analytical Methods 7(1):205, · Jan 2014
  • Evangelou V., Bouga M., Emmanouel N, Perdikis D., Papadoulis G. – Discrimination of two natural biocontrol agents in the Mediterranean region based on mitochondrial DNA sequencing data – Biochemistry Genetics 51(11-12):825 · Dec 2013
  • C. Anagnostopoulos · G.E. Miliadis – Development and validation of an easy multiresidue method for the determination of multiclass pesticide residues using GC-MS/MS and LC-MS/MS in olive oil and olives – Talanta 112(3):1, · Aug 2013
  • C. Anagnostopoulos · A. Bourmpopoulou · G.E. Miliadis – Development and Validation of a Dispersive Solid Phase Extraction Liquid Chromatography Mass Spectrometry Method with Electrospray Ionization for the Determination of Multiclass Pesticides and Metabolites in Meat and Milk – Analytical Letters 46(16): 2526, ·Jun 2013
  • M. Metsoviti, K. Paraskevaidi, A. Koutinas, A.P. Zeng, S. Papanikolaou – Production of 1,3-propanediol, 2,3- butanediol and ethanol by a newly isolated Klebsiella oxytoca strain growing on biodiesel-derived glycerol based media – Process Biochemistry – 47(12):1872 · Dec 2012
  • E. Bempelou · K. Liapis · G.E. Miliadis – Validation of single residue methods for the determination of dithiocarbamates and inorganic bromide residues in plant products – Hellenic Plant Protection Journal – 5(2): 57, · Jul 2012
  • E.Touloupakis · R.Gessman · K. Kavelaki · E.Christofakis · K. Petratos · D.F. Ghanotakis – Isolation, characterization, sequencing and crystal structure of charybdin, a type I ribosome inactivating protein from Charybdis maritima agg. – FEBS Journal – 273(12): 2684, · Jun 2012
  • C. J. Anagnostopoulos · G. Balagiannis · G.E. Miliadis – Comparison of Liquid and Gas Chromatographic Mass Spectrometry for the Determination of Multiclass Pesticides at Low Concentrations – Spectroscopy Letters – 45(3):202 · Apr 2012
  • I. Politis · G. Theodorou · A.D. Lampidonis · A. Kominakis · A. Baldi – Short communication: Oxidative status and incidence of mastitis relative to blood α-tocopherol concentrations in the postpartum period in dairy cows – Journal of Dairy Science 95(12):7331 · Dec 2012
  • G. Siragakis · M. Christofakis · E. Maistrou – Profile of Tocopherols in Greek Olives and Olive Oils, Annals of Nutrition and Metabolism – 60(2):143, · Jan 2012
  • F. Hatjina, G. Tsoktouridis, M. Bougac, L. Charistos, V. Evangelou, D. Avtzis, I. Meeuse, M. Brunain, G. Smagghe, D.C. de Graaf – Polar tube protein gene diversity among Nosema ceranae strains derived from a Greek honey bee health study – Journal of Invertebrate Pathology 108(2):131 · Oct 2011
  • Bouga M., Evangelou V., Lykoudis D., Cakmak I., Hatjina F. – Genetic structure of Marchalina hellenica (Hemiptera: Margarodidae) populations from Turkey: preliminary mtDNA sequencing data – Biochemistry Genetics 49(11-12):683 · Dec 2011
  • Ch. Anagnostopoulos · P. Sarli · K. Liapis · S. Haroutounian · G.E. Miliadis – Validation of Two Variations of the QuEChERS Method for the Determination of Multiclass Pesticide Residues in Cereal-Based Infant Foods by LC–MS/MS – Food Analytical Methods 5(4): 664, · Aug 2011
  • Savvatianos S.· Giavi S. · Stefanaki E. · Siragakis G. · Manousakis E. · Papadopoulos N.G. – Cow’s milk allergens as an infrequent cause of anaphylaxis to systemic corticosteroids – Clinical and Transl Allergy 1(1):18, · Feb 2011
  • Vassilopoulou E. · Karathanos A. · Siragakis G. · Giavi S. · Sinaniotis A. · Douladiris N. · Fernandez-Rivas M. · Clausen M. · Papadopoulos N.G. – Risk of allergic reactions to wine, in milk, egg and fish-allergic patients – Clin Transl Allergy. 1(1):10, · Oct 2011
  • I. Politis · G. Theodorou · A.D. Lampidonis · R. Chronopoulou · A. Baldi – Soya protein hydrolysates modify the expression of various pro-inflammatory genes induced by fatty acids in ovine phagocytes – The British journal of nutrition – 108(7):1246 · Dec 2011
  • A.D. Lampidonis · G Theodorou · C Pecorini · R Rebucci · A Baldi · I Politis – Cloning of the 5 ‘ regulatory regions and functional characterization of the core promoters of ovine PLAU (u-PA) and SERPIN1 (PAI-1) – Gene 489(1):11 – Sept 11G Theodorou · A.D. Lampidonis · G P Laliotis · I Bizelis · I Politis – Expression of plasminogen activator- related genes in the adipose tissue of lactating dairy sheep in the early post-weaning period – Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition 96(3):403 · May 2011
  • A.D. Lampidonis · E. Rogdakis · G. Voutsinas · D.J. Stravopodis – The resurgence of Hormone-Sensitive Lipase (HSL) in mammalian lipolysis – Gene 477(1-2):1 · May 2011
  • N. Vlastaras · E. Dasenakis · K.S. Liapis · G.E. Miliadis · C. Anagnostopoulos – Validation of a multiresidue method for the determination of multiclass pesticides by using representative analytes by gas chromatography – Hellenic Plant Protection Journal 3(2):57, · Jul 2010
  • C. Anagnostopoulos · P.Sarli · G.E. Miliadis · C. Haroutounian – Validation of the QuEChERS method for the determination of 25 priority pesticide residues in cereal-based baby foods by gas chromatography with electron capture and nitrogen phosphorous detection – Plant Protection Journal 3(2):71, · Jul 2010
  • K. Flampouri · S. Mavrikou · S. Kintzios · G.E. Miliadis · P. Sarlis – Development and validation of a cellular biosensor detecting pesticide residues in tomatoes – Talanta 80(5):1799 · Mar 2010
  • C. Anagnostopoulos · G.E. Miliadis · K. Liapis · P. Sarlis – A multiresidue method for analysis of 56 pesticides in peaches using liquid chromatography with tandem mass spectrometry detection – Hellenic Plant Protection Journal 2(2):75 · Jul 2009
  • C. Anagnostopoulos · G.E. Miliadis – Method validation for the determination of pesticide residues in wheat flour by gas chromatography – Hellenic Plant Protection Journal 2(1): 15 · Jan 2009
  • D. Stravopodis · P. Karkoulis · E. Konstantakou · S. Melachroinou · A.D. Lampidonis · D. Anastasiou · S. Kachrilas · N. Messini-Nikolaki · I. Papassideri · G. Aravantinos · L. Margaritis · G. Voutsinas – Grade dependent effects on cell cycle progression and apoptosis in response to doxorubicin in human bladder cancer cell lines – International Journal of Oncology 34(1):137 · Feb 2009
  • G. Stefos · W. Becker · A.D. Lampidonis · E. Rogdakis – Cloning and functional characterization of the ovine malic enzyme promoter – Gene 428(1-2):36 · Nov 2008
  • A.D. Lampidonis · D. Stravopodis · G. Voutsinas · N. Nikolaki · G. Stefos · L. Margaritis · A. Argyrokastritis · I. Bizelis · E. Rogdakis – Cloning and functional characterization of the 5 ‘ regulatory region of ovine Hormone Sensitive Lipase (HSL) gene – Gene 427(1-2):65 · Oct 2008
  • G.Siragakis · E. Christofakis – Pathogens in Food by PCR. A case study: Campylobacter in Poultry – BIO Journal 26(51):51 · Sept 2008
  • A.D. Lampidonis · A. Argyrokastritis · D. Stravopodis · G. Voutsinas · T. Ntouroupi · L. Margaritis · I. Bizelis · E. Rogdakis – Cloning and functional characterization of the ovine Hormone Sensitive Lipase (HSL) full- length cDNAs: An integrated approach – Gene 416(1-2):30 · Jul 2008
  • P. Dais · A. Spyros · S. Christophoridou · E. Hatzakis · G. Fragaki · A. Agiomyrgianaki · E. Salivaras · G. Siragakis · D. Daskalaki · M. Tasioula-Margari · M. Brenes – Comparison of analytical methodologies basedon 1H and 31P NMR spectroscopy with conventional methods of analysis for the determination of some olive oil constituents – J. Agric. Food Chem., 55(1):577 · Apr 2007
  • D.T. Likas · N.G. Tsiropoulos · G.E. Miliadis – Rapid gas chromatographic method for the determination of famoxadone, trifloxystrobin and fenhexamid residues in tomato, grape and wine samples – J Chromaogr – 1150(12):208 · May 2007
  • Ch. Anagnostopoulos · G.E. Miliadis · P. Sarlis · B. Ziogas – Comparison of external and internal standard methods in pesticide residue determinations – International Journal of Environmental Analytical Chemistry – 86(1):77 · Jan 2006
  • P. Georgiou · K. Liapis · G.E. Miliadis · P. Siskos – Solidphase extraction cleanup of tomato samples for the determination of pesticide residues by gas chromatography-electron capture detection – International Journal of Environmental Analytical Chemistry – 86(1):69 · Jan 2006
  • N.G. Tsiropoulos · G.E. Miliadis · D. Likas · K. Liapis – Residues of Spiroxamine in Grapes Following Field Application and Their Fate from Vine to Wine – Journal of Agricultural and Food Chemistry – 53(26):10091 ·Jan 2006
  • K. Antonopoulos · Ν. Valet · D. Spiratos · G. Siragakis – Olive oil and pomace olive oil processing – Grasas Y Acetes 57(1):56 · Sept 2006
  • N. Papayannakos · C. Rakopoulos · S. Kyritsis · A. Lappas · A. Chatzigakis · G. Chlivinos · I. Liakopoulos · G. Siragakis – Pilot production and testing of bio-diesel produced from greek feedstocks – ECOS 1(12): 1489, ·Jul 2006
  • G. Fragaki · A. Spyros · G. Siragakis · E. Salivaras · P. Dais – Detection of extra virgin olive oil adulteration with lampante olive oil and refined olive oil using NMR spectroscopy and multivariate statistical analysis – J. Agric. Food Chem., 53(1):2810 · Nov 2005
  • N.G. Tsiropoulos · K. Liapis · D. Likas · G.E. Miliadis – Determination of spiroxamine residues in grapes, must, and wine by gas chromatography/ion trap-mass spectrometry – Journal of AOAC International – 88(6):1834 · Nov 2005
  • 13th European Pesticide Residue Workshop, Granada May 2020 ”Parameters affecting the determination of phosphine residues in cereals”, G.Siragakis, G.E. Miliadis
  • 3rd EuroSciCon Conference on Food Technology, Athens 2019 – Keynote lecture, ”Detection of multiple food allergens in traditional Greek products”, G.Siragakis
  • 1st Biotechnology, Agriculture & Food Conference, Stockholm 2018 – Keynote lecture, ”Multi-analyte allergen analysis in food by LC-MS/MS”, G.Siragakis
  • 7th Regular National Congress of Metrology Athens 2018 ‘’Food Controls for Hazard Parameters’’, G.E. Miliadis
  • 11th European Pesticide Residue Workshop, Limassol 2016
    ‘’Problems encountered in LC-MC/MS analysis for the determination of pesticide residues in food: solvent, matrix and carry over effects’’, G.E. Miliadis
  • 1st International Conference BACiF – Lodz, 2015
    ‘’Food Allergens Testing by Elisa & LC-MS/MS Techniques’’, G.Siragakis
  • 2nd EFSA’s Scientific Conference, ‘’Shaping the future of Food Safety, Together’’ – Milan 2015
    ‘’The importance of inspection in food safety assurance systems’’, A.Varlamos
  • 2nd Farmer Expo Hellas, MEC – Athens 2015
    ‘’Agricultural Products Exports: Olive Oil Innovations, Honey Problems & Prospects’’, FAL Panel
  • 10th Greek Lipid Forum, EIE Athens November 2022
    “Determination of waxes and fatty acid methyl and ethyl esters content in olive oil by Solid Phase Extraction and Gas Chromatography” G. Miliadis, A. Bimpilas, C. Kroi, G. Siragakis
  • MAPs Fayoum Food Safety Festival, Egypt, November 2022
    “Pyrrolizidine Alkaloids in Medical Aromatic, Plants, Spices & Herbs” G. Siragakis
  • European Investment Bank Project, Trade and Competitiveness Expert Support, Paris, October 2022
    “Organoleptic Evaluation of Extra Virgin Olive Oil. Testing Panels & International awards” G. Siragakis
  • European Investment Bank Project, Trade and Competitiveness Expert Support, October 2022
    “Extra Virgin Olive Oil quality, contaminats and EU MRLs” N.Galanis
  • European Investment Bank Project, Trade and Competitiveness Expert Support, Cairo, August 2022
    “Quality & Safety of Citrus fruits. Pesticides Residues and European Imports Limitations”, N.Galanis
  • 8th Metrology Congress July 2022, Thessaloniki
    “Testing Pyrrolizidine Alkaloids in Food” E. Lioliou, A. Bimbilas, G. Miliadis, G. Siragakis
  • 8th Metrology Congress July 2022, Thessaloniki
    “Phosphine residues in Food” G. Miliadis, I. Christopoulou, G. Siragakis
  • 8th Metrology Congress July 2022, Thessaloniki
    “Ethylene oxide residues in Food” G. Miliadis, I. Christopoulou, P. Grounta, G. Siragakis
  • 12th Greek Honey & Bee products Conference, Peiraeus December 2021
    “Antibiotics & Stimulants in Honey. Recalls in Greece and EU” G. Siragakis
  • Online Conference on Olive Oil New York College, March 2021
    “New contaminants in olive oil from RASFF” G. Siragakis
  • 11th Greek Honey & Bee products Conference, Peiraeus December 2020
    “Honey-Based Products and New Legislative Developments in the EU” G. Siragakis
  • 11th International Conference on “Instrumental Methods of Analysis”, Ioannina September 2019
    “Development And Validation Of Method For Determination Of Food Allergens With LC-MS/MS” Rodi,M. Kostakis, N. Thomaidis, G. Siragakis
  • 9th Greek Lipid Forum, National Research Foundation, Athens Jul 2021, ”Essential oils of Greek and Cypriot herbs and spices”, J Kyziropoulos, C Galaktiou, G.Siragakis
  • 11th Conference of Greek Honey and Bee products, Athens Dec 2020, ”New Legislation Developments in the EU”, G.Siragakis
  • 8th Greek Lipid Forum, National Research Foundation, Athens 2019, ”Greek Avocado Oil. Quality characteristics and functional properties”, G.Siragakis
  • 7th Ordinary Congress of Metrology, Athens 2018 ‘’Mediterranean diet and pesticide residues’’, P.TsiantasG.E. MiliadisG.Siragakis ‘’Determination of phosphine residues in cereals by GC-MS/MS’’, P.TsiantasA. LampidonisG.E. MiliadisG.Siragakis
  • Association of Greek Chemical Society, Psycho-Social Risks in Working Enviroment, Athens 2018 ‘’Work anxiety in the Chemical Industry’’, G.Siragakis
  • 7th National Conference of the Greek Lipid Forum, Thessaloniki 2017 ”Functional Characteristics of Frankfurter and pomegranate oil”, G. SiragakisI. LioliouC. Paraskevaidou
  • 3rd IMEKOFOODS, Metrology Promoting Harmonization-Standardization in Food & Nutrition, Thessaloniki 2017 ”Uncertainty Evaluation of Parameters used in LC-MS/MS System Suitability for the Determination of Pesticide Residues”, G. MiliadisP. TsiantasK. Paraskevaidi and G. Siragakis
  • 2nd International Conference on Biological Active Compounds in Foods, Lodz 2017 ”Multi-analyte allergen analysis by LC-MS/MS”, G. Siragakis
  • 10th International Conference on Instrumental Methods of Analysis, Heraklion 2017 ”Detection of honey adulteration with sugar syrup addition, using LC-MS/MS and ICP-OES”, G. Siragakis
  • 10th International Biodetectors Conference, Sorrento 2017 ”Paraquat, glyphosate, atrazine and endosulfan in water by Si-based Monolithically Integrated Polychromatic Young interferometer Biosensors”, A.LambidonisG. Siragakis
  • 6th International Congress on Food Technology, Athens 2017 ”Antioxidant Health Claims for Riboflavin and Manganese in Cypriot Honey, G. Siragakis
  • 5th International Congress Food from A to Z, Lodz 2016
    ‘’Rapid methods of analysis for the dairy sector’’, A. Abrozniak, G.Siragakis
  • 6th Ordinary Congress of Metrology, Athens 2016
    ‘’Determination of Mycotoxins in cereals by LC-MS triple quadrupole’’, P.Tsiantas, G.E. Miliadis
    ‘’Problems in Food Analysis using LC-MS triple quadrupole’’, G.E. Miliadis, P.Tsiantas, G.Siragakis
    ‘’Carryover effect in Pesticides Analysis by LC-MS/MS’’, V.Evagelou, H.Anagnosotpoulos, G.E. Miliadis
  • 11th European Pesticide Residue Workshop, Limassol 2016
    ‘’Problems encountered in LC-MC/MS analysis for the determination of pesticide residues in food: solvent, matrix and carry over effects’’, G.E. Miliadis
  • 1st International Conference BACiF – Lodz, 2015
    ‘’Food Allergens Testing by Elisa & LC-MS/MS Techniques’’, G.Siragakis
  • 2nd EFSA’s Scientific Conference, ‘’Shaping the future of Food Safety, Together’’ – Milan 2015
    ‘’The importance of inspection in food safety assurance systems’’, A.Varlamos
  • 27th National Congress in Fruits & Vegetables Science – Volos, 2015
    ‘‘Pesticides determination in fruits & vegetables with LC-MS/MS’’, P.Tsiantas, G.Siragakis, G.Miliadis
  • 6th Greek Lipid Forum, NIR – Athens, 2015
    ‘’Determination of Aflatoxins in Greek vegetable oils’’, P.Tsiantas, F.Spithouraki, G.Siragakis
  • 7th International Symposium IDF – Limassol, 2015
    ‘’Food Allergens in Traditional Dairy Products of Cyprus’’, G.Siragakis
  • Olive Oil Analysis with NMR (Olive Oil Profiling Bruker System 2.0)
    G.Siragakis, A. Bimpilas  – Webminar March 2023
  • Affidia Talks about Analytical Methods for Food Allergens
    G.Siragakis  – Webminar June 2022
  • 12th Training Series, Interdisciplinary School of Interoperability Quality and Targeting, Hellenic National Defence General Staff
    G. Miliadis, A. Varlamos, N. Galanis, G. Siragakis  – Athens November 2020
  • N.Galanis – ”Food testing, & outsourcing laboratories. Food Fraud, Residues, Contaminants, Allergens” – Lecture in Agricultural University of Athens Food Science & Technology Postgraduate Program, Athens April 2019
  • G. Siragakis – ”Ισχυρισμοί διατροφής & υγείας για συστατικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου: Πολυφαινόλες και Τοκοφερόλες”, Ελαιοπαραγωγή Jan 2017 p. 118
  • G. Siragakis – ”Ισχυρισμοί διατροφής & υγείας για τα συστατικά του Κυπριακού μελιού: Ριβοφλαβίνη και Μαγγάνιο”, Κυπριακή Μελισσοκομία – CYBEEAS 2016, Iss.16 p.37 ,
  • V.Evagelou, G. Siragakis – ”Μέλι Χαρουπιάς, Ποιοτικά Χαρακτηριστικά και Προοπτικές”, Κυπριακή Μελισσοκομία – 16 (5):37 · May 2016
  • G. Siragakis – ”Εργαστηριακές Αναλύσεις Βιοδραστικών Συστατικών σε Συσκευασμένα Τρόφιμα προς Τεκμηρίωση Ισχυρισμών Υγείας”, All Pack Hellas – 72 (1):36 · Feb 2016 Παρουσίαση των Κριτικών Υλικών Αναφοράς FAL-QuEChERs στα πλαίσια της υπηρεσίας Spotlight
  • G. Siragakis – Fruchthandel Magazine (3):17, Berlin 2016 Accurate Tests & Laboratory Equipment for Quality Control (FAL QuEChERs & CRMs)
  • N. Galanis – Middle East Food Magazine (3):34, Beirut 2016
  • Ταχείες Μικροβιολογικές Τεχνικές με τη Xρήση Εξειδικευμένου Εξοπλισμού,
    Frederic Martinez – 1 st Neogen Europe Workshop on Rapid Food Safety Solutions, Athens 2016
  • Εργαστηριακές Αναλύσεις Βιοδραστικών Συστατικών προς Τεκμηρίωση Ισχυρισμών Υγείας,
    G. Siragakis – Ημέρες Χημείας Τροφίμων (Λειτουργικά Τρόφιμα), Αθήνα 2015
  • Εργαστηριακές αναλύσεις για εξαγωγές μελιού σε Ε.Ε., USA, Καναδά, Ιαπωνία και λοιπές τρίτες Χώρες,
    G. Siragakis – Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα εξαγωγές μελιού, Πειραιάς 2015
  • Τροφικές Αλλεργίες και Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1169/2011,
    A.Varlamos – Ημερίδα σε συνεργασία με την εταιρία Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, Αθήνα 2013
  • Καλλιέργειες αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα
    A.Varlamos – Παρουσίαση στα πλαίσια της έκθεσης Ελαιοτεχνία, Αθήνα 2012
  • Identification of Unknown Compounds by Using LC/TOF-MS
    G.E. Miliadis, Liapis K. – Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Φασματομετρίας Μάζας, Αθήνα 2011
  • BEUC view on DG Sanco Priorities within the next 5 years
    A.Varlamos – DG SANCO Advisory Group – Brussels, 2010
  • Αλλεργιογόνα τρόφιμα: Συνήθεις περιπτώσεις επιμόλυνσης κατά την παραγωγική διαδικασία.
    G.Siragakis – Ημερίδα Ασφάλειας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας, 2010
  • Βιολειτουργικά συστατικά στο Παρθένο ελαιόλαδο
    G. Siragakis – Cyprus Food&Drink Magazine (7):34, 2010
  • Πολυκυκλικοί Αρωματικοί Υδρογονάνθρακες στο Παρθένο Ελαιόλαδο
    G. Siragakis – Cyprus Food&Drink Magazine (5):25, 2009
  • Investigating the consumer perception system on emerging technologies in the food area ILSI Workshop,
    A.Varlamos – Emerging Technologies for Efficacy Demonstration – Brussels 2009
  • Ταχείες Μέθοδοι Ανάλυσης Αλλεργιογόνων, Μυκοτοξινών, ΓΤΟ και Παθογόνων Μικροοργανισμών
    G.Siragakis – Ημερίδα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., Αθήνα 2008
  • Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελαιολάδου
    G.Siragakis – Περιοδικό Ελαιόκοσμος (1):45, 2008
  • Ανοσοχημικές Μέθοδοι Προσδιορισμού Νοθείας στο Ελαιόλαδο
    G.Siragakis – Περιοδικό Ελαιόκοσμος (1):49, 2008
  • Ο Κανονισμός 1881/2006 για ανώτατα όρια χημικών επιμολυντών στο κρέας.
    G. Siragakis – FOOD TECHnology Magazine (3):30, 2007
  • Επίδραση των διαδικασιών διήθησης του παρθένου ελαιόλαδου στην παρουσία επιμολυντών
    G. Siragakis, I.Sarigiannis – Hμέρες Χημείας Τροφίμων ΕΕΧ, Θεσ/νίκη 2006
  • Νομοθετικές Απαιτήσεις για επισήμανση αλλεργιογόνων στα τυποποιημένα τρόφιμα.
    G. Siragakis – All-Pack Magazine (12):34, 2006
  • Ανοσοχημικές μέθοδοι για προσδιορισμό φουντουκέλαιου σε ελαιόλαδο,
    G. Siragakis – BioFood Magazine (12):110, 2005
  •  
  • Τα εργαστήρια της TÜV AUSTRIA FOOD ALLERGENS LABS έρχονται σε άμεση διαπροσωπική επαφή και επικοινωνία με πελάτες, συνεργάτες, επαγγελματίες και λοιπούς οργανισμούς στο χώρο των τροφίμων, ενημερώνοντας σας τα τελευταία νέα και εξελίξεις υποστηρίζοντας τυχόν ανησυχίες σας.Επιπλέον των παραπάνω σχέσεων, τα στελέχη της εταιρίας συμμετέχουν σε αρκετές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις στον κλάδο των Τροφίμων, προκειμένου να μεταφέρουν τις γνώσεις τους και να εξηγήσουν τις προτάσεις τους.
    • Food Expo – Athens, 18-20 March 2023
    • Detrop Oenos – Thessaloniki, 18-20 February 2023
    • Agrotica – Thessaloniki, 20-23 October 2023
    • SIAL – Paris, 15-19 October 2022
    • Fruit Logistica – Berlin, 5-7 April 2022
    • FHA F&B Asia – Singapore, 28-31 March 2022
    • Food Expo – Athens, 12-14 March 2022
    • Anuga – Cologne, 9-13 October 2021
    • Freskon – Thessaloniki, 15-17 April 2021
    • Gulfood – Dubai, 21-25 February 2021
    • AgriteQ – Qatar, 17-21 March 2020
    • SIAL – Paris, 18-22 October 2020
    • Polagra Tech – Poznan, Autumn 2020
    • FHA F&B Asia – Singapore, 31-3 April 2020
    • FoodExpo – Athens, 7-9 March 2020
    • Biofaq – Nürnberg, 12-15 February 2020
    • FoodTech Athens, 12-14 October 2019
    • Anuga Cologne, 5-9 October 2019
    • Food Expo Athens, 16-18 March 2019
    • SIAL International food exhibition – Paris, 21-25 Οκτωβρίου 2018
    • CHEM 2017 10 th Exhibition of Chemical & QC Equipment – Athens 24-26 November 2017
    • Anuga Food Fair – Cologne, 11-15 October 2017
    • Food Expo – Athens Metropolitan Expo, 18-20 Μαρτίου 2017
    • Artoza International trade fair for Bakery & Patisserie – Athens, 3-6 Μαρτίου 2017
    • 25η Διεθνής Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Fruit Logistica BASF – Berlin, 2017
    • 26η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, SIAL – Paris, 2016
    • 3ο Φεστιβάλ Κρασιού και Ελαιολάδου, Oil Festival & Wine Expo – Warsaw, 2016
    • 4ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, Agro Quality – Athens, 2016
    • 7η Διεθνής Έκθεση POLAGRA-TECH – Poznan, 2016
    • 4η Διεθνής Έκθεση Free From Food – Amsterdam, 2016
    • 20η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Asia – Singapore, 2016
    • 3η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo – Athens, 2016
    • 24η Διεθνής Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Fruit Logistica BASF – Berlin, 2016
    • 20η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, ANUGA – Cologne, 2015
    • 9η Διεθνής Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Fruit Attraction IFEMA – Madrid, 2015
    • 26η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, GULFOOD – Dubai, 2015
    • 3η Διεθνής Έκθεση Free From Food – Barcelona, 2015
    • 23η Διεθνής Έκθεση Φρούτων και Λαχανικών, Fruit Logistica BASF – Berlin, 2015
    • 1η Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου, Elaiotechnia – Athens, 2015
    • 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας – Peiraus, 2015
    • 25η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, SIAL – Paris, 2014
    • 23η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων& Εξοπλισμού, DETROP – Thessaloniki, 2014
    • 19η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, ANUGA – Cologne, 2013
    • 3η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής ARTOZA – Crete, 2012

    Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να κατεβάσετε το Gamification Primer μας

      Please fill the form bellow to download our Gamification Primer